1 din 10 tineri din Generatia Z are intentia de a incepe o afacere anul acesta 

[ad_1]

Jumatate dintre tinerii romani care au luat in calcul sa investeasca in propria afacere raman motivati si dornici, in pofida lipsei resurselor financiare, care este si principalul obstacol identificat de cea de-a treia editie a studiului anual „Insights PulseZ”.

Specialistii programelor nationale “Vreau sa Fiu Antreprenor” (VSFA) si “Insights” – parte a organizatiei Romanian Business Leaders (RBL), in colaborare cu agentia pentru studii de piata IZI data – au colectat si analizat raspunsurile a peste 1.200 de tineri din Romania nascuti intre 1995 si 2010 pentru a elabora studiul Insights PulseZ (accesibil aici). Scopul este de a surprinde starile si comportamentele in mediul online sau de consum ale tinerilor din Generatia Z, precum si nevoile, motivatiile personale si preferintele lor.

Impactul pe care il are lipsa resurselor financiare asupra elanului antreprenorial al tinerei generatii este important, insa nu este o noutate. Mediul economic este puternic afectat si accesul la resurse este limitat si mai mult, comparativ cu anii anteriori. Un semnal important este, in opinia mea, perceptia legata de lipsa de cunostinte care sa ii ajute sa faca primii pasi pentru pornirea propriei afaceri, precum si lipsa suportului mentorilor. Aici este un vast camp de actiuni si trebuie sa ne extindem eforturile prin programul national antreprenorial cu sprijinul mediului de afaceri,” a declarat Dragos Petrescu, Presedintele Romanian Business Leaders si Lider de proiect Insights si Vreau sa fiu Antreprenor.

Citeste articolul complet pe Bucuresti Business.

Articolul 1 din 10 tineri din Generatia Z are intentia de a incepe o afacere anul acesta  a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link