D-manoza si lupta sa impotriva infectiilor tractului urinar (P)
Infectiile tractului urinar si infectiile vezicii urinare sunt incomode si dureroase. Fara contramasuri eficiente, este posibil ca inflamatia sa ajunga chiar si la rinichi si sa provoace probleme mult mai grave. Un ciclu lung de infectii recurente se transforma adesea dintr-o infectie mult mai greu de vindecat, ajungandu-se pana la probleme grave la rinichi. Infectia urinara este o afectiune ce pune atat probleme din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere psihic. In astfel de situatii, D-manoza este din ce in ce mai apreciata si folosita.
D-manoza pentru infectiile vezicii urinare
Daca suferiti de o infectie a vezicii urinare, doriti sa scapati de agentii patogeni cat mai repede posibil. Aici intra in joc D-manoza lichida de la Plantum. Acest supliment este eficient, ajutand la eliminarea bacteriilor care sunt responsabile pentru producerea infectiilor in tractul vezicii urinare. Totusi, inainte de a intra in detalii in legatura cu modul in care actioneaza D-manoza, sa vedem ce este aceasta.
D-manoza – Bazele ingredientului activ
D-manoza este un zahar simplu. La fel ca fructoza si glucoza, se gaseste si in alimente ca substanta endogena. Spre deosebire de celelalte doua zaharuri, totusi, D-manoza se regaseste intr-o cantitate mai mica in mod natural. De asemenea, D-manoza este greu metabolizata odata ce a fost absorbita de organism.
Eficacitatea D-manozei a fost dovedita clinic. Astfel, este disponibila o substanta naturala pentru tratamentul si profilaxia infectiilor acute ale vezicii urinare sau ale tractului urinar, care are un efect comparabil cu un antibiotic. In comparatie cu antibioticele insa, D-manoza provoaca semnificativ mai putine efecte secundare. Desigur, orice tratament dat de medic trebuie urmat pana la capat, D-manoza putand fi asociata ca adjuvant.
Efectul D-manozei
Modul in care functioneaza D-manoza este prin blocarea bacteriilor. Pentru a intelege exact cum functioneaza, trebuie sa aruncam o privire asupra cauzei principale a infectiilor vezicii urinare si a infectiilor tractului urinar, precum si a mecanismului de infectie.
Aparitia infectiei urinare
Din cauza uretrei mai scurte, femeile sunt afectate in mod special de infectiile vezicii urinare cel putin o data in viata. Cu toate acestea, proportia de paciente care se lupta cu infectiile de acest tip, de mai multe ori pe an, este semnificativ mai mare. 9 din 10 infectii ale vezicii urinare sunt cauzate de bacteria Escherichia Coli. Este o bacterie intestinala care patrunde in uretra fie prin igiena necorespunzatoare (stergere din spate in fata), fie in timpul actului sexual. Acolo bacteriile isi gasesc o locatie propice pe suprafata celulara a tractului urinar formand o proteina speciala si, astfel, se deplaseaza mai sus in uretra spre vezica urinara. Aderenta bacteriei declanseaza deja o reactie inflamatorie. In afara de asta, bacteria E. Coli poate patrunde si in celule unde se inmulteste ca intr-un rezervor special. Bacteriile sunt protejate acolo si nu pot fi eliminate prin tratament. In timp, acestea ies din celule si astfel asigura o rata ridicata de infectii recurente ale vezicii urinare si infectii ale tractului urinar.
Care este efectul D-manozei?
Dupa ce luati D-manoza, de exemplu sub forma de pulbere, capsule sau lichida, zaharul trece prin organism aproape fara a fi metabolizat. Cea mai mare parte a D-manozei intra in vezica prin sange si rinichi si este excretata cu urina. Bacteriile E. Coli vor fi blocate in acest fel si nu se vor mai fixa pe peretele celular al tractului urinar si astfel nu provoaca o noua reactie inflamatorie.
D-manoza este eficienta impotriva bacteriilor E. Coli deja atasate, dar si libere. Datorita optiunii de tratament profilactic, substanta activa ramane in organism pentru o perioada mai lunga de timp. In acest fel, D-manoza isi poate atinge scopul si atunci cand un “rezervor” de germeni se deschide si noi bacterii E. Coli sunt eliberate in tractul urinar.
Aplicarea si domeniile de aplicare ale D-manozei
D-manoza este utilizata pentru a preveni infectiile vezicii urinare si infectiile tractului urinar, dar si in situatiile unei inflamatii acute. Daca D-manoza este administrata dupa o infectie a vezicii urinare, exista sanse mult mai mici de recidiva ale infectiei. D-Manoza se ia de obicei zilnic, in doza recomandata pe suplimentul achizitionat. D-manoza lichida este mult mai recomandata datorita modului in care este absorbita. Este si mai usor de administrat, putand fi combinata cu apa sau un pahar de suc natural.
Avantajele ingredientului activ D-manoza
Ingredientul activ natural a fost deja examinat in studii, are recomandari foarte bune si ofera urmatoarele avantaje:
-Se pare ca bacteriile nu pot deveni rezistente la efectele D-manozei.
-D-manoza are un efect profilactic cel putin la fel de bun ca si administrarea unui antibiotic.
-Un antibiotic are de aproximativ 3,5 ori mai multe sanse sa provoace reactii adverse decat D-manoza.
-D-manoza este foarte bine tolerata.
-D-manoza are un efect tintit si, spre deosebire de un antibiotic, in general nu ucide bacteriile bune. Acest lucru protejeaza flora intestinala.
-Efectele adverse sunt aproape inexistente.
Infectiile vezicii urinare sunt dureroase si limiteaza sever viata de zi cu zi. Daca doriti sa scapati de o infectie a vezicii urinare sau de o infectie a tractului urinar pe termen lung, de multe ori trebuie sa fiti pregatit/a pentru o terapie de lunga durata din cauza ratei ridicate de recurenta. Cu toate acestea, antibioticele nu sunt neaparat ideale pentru utilizare pe termen lung, deoarece ataca si flora intestinala, printre altele. Cu D-manoza exista o alternativa naturala eficienta care ajuta atat preventiv, cat si in cazurile acute de inflamatie. D-manoza actioneaza rapid, fiabil si practic fara efecte secundare. Ingredientul activ va ajunge exact acolo unde este nevoie si nu afecteaza restul corpului. Asadar, utilizarea D-manozei este o solutie eficienta pentru persoanele care sufera din cauza infectiilor urinare.
Articolul D-manoza si lupta sa impotriva infectiilor tractului urinar (P) apare prima dată în Prahova Medicala .