Cum să faci față unui coleg de muncă toxic 

Ne place sau nu, în viață asta trebuie să ne câștigăm existența. Uneori facem ce am visat dintotdeauna, alteori jobul constă în ceva ce ne asigură traiul zilnic, fără a ne duce însă cu prea mare plăcere. La lucru, pe lângă munca pe care o depunem, mai suntem obligați să interacționăm cu o mulțime de persoane, clienți, șefi, colegi de muncă. Majoritatea acestor interacțiuni sunt plăcute, constructive, dar din când în când, ne putem confrunta cu colegi de muncă toxici sau hărțuitori, poate chiar și șefi. Acești oameni atât de neplăcuți pot face ca mediul de lucru să fie stresant, neproductiv, afectând negativ atât starea noastră de bine, cât și performanța la locul de muncă. Sunt persoane care, negăsind o cale de ieșire ajung să intre în depresie. Din păcate, astfel de situații se întâlnesc peste tot, mai ales în România, unde, deși există legislație, aceasta nu este absolut deloc băgată în seamă. Vedem cazuri când pur și simplu persoanelor hărțuite la muncă li se râde în nas, să nu mai vorbim de situații tragice care au avut loc tocmai din cauza acestei indiferente. Totuși, nu trebuie să cedăm presiunilor, încercând să ne găsim dreptatea, să rezolvăm cumva această problemă.

Identifică acest tipar

Nu este greu să ne dăm seama care sunt acei oameni toxici din jurul nostru. Mai ales la locul de muncă, acest lucru va fi și mai simplu. Până la urmă, în general, de colegi nu suntem atât de atașați sentimental încât să nu privim lucrurile la rece. Așa că trebuie să identificăm comportamentul toxic sau de hărțuire. Ne putem da ușor seama când cineva din jurul nostru ne face să ne simțim inconfortabil. Acest lucru poate include comentarii deranjante, critici excesive, sarcasm sau chiar insulte. Este important să fim conștienți de modul în care aceste comportamente ne afectează emoțional. De asemenea, astfel de oameni, prin modul în care se poartă ne pot distruge viața profesională. 

Păstrează-ți calmului

Nu ai cum să nu te enervezi la muncă, mai ales din cauza altor persoane. Este ușor să reacționăm cu furie sau frustrare atunci când suntem hărțuiți sau tratați cu lipsă de respect de către un coleg de muncă sau chiar un șef. Cu toate acestea, a rămâne cât mai calm este un lucru esențial. Răspunzând cu agresivitate la comportamentul toxic al altei persoane nu va face decât să înrăutățești situația. Ar trebui să faci tot posibilul să îți menții stăpânirea de sine. Știm că îți vine să îi dai celuilalt replici impulsive, însă asta nu te va ajuta de niciun fel. Mai mult, te poți enerva atât de rău încât cei din jur să te scoată pe tine toxic.

Ține o evidență

Vorba zboară, scrisul rămâne…degeaba sunt lucruri spuse dacă acestea nu sunt și documentate. Un astfel de comportament, în mod normal, nu ar trebui să scape nepedepsit până la urmă. Notează, salvează, fotografiază sau filmează dacă este cazul tot ce se întâmplă în legătură cu toxicitatea sau hărțuirea. Dacă ai mesaje sau mailuri, salvează totul. Poți face un dosar pe care ulterior să îl arăți superiorilor sau, dacă este vorba chiar de un șef toxic, Oficiului de Protecția Muncii. Să știi că unele cazuri pot fi foarte grave, astfel încât să se ajungă în sălile de judecată sau chiar în atenția Poliției. Nu lăsa acest comportament să treacă neobservat pentru că azi ești tu, mâine este altcineva. Acesta este un cerc vicios care trebuie eliminat.

Comunică dacă este posibil

Desigur, nu ar trebui să se ajungă la ce am spus mai sus, mai ales dacă vorbim de ceva izolat sau care nu este repetitiv. Dacă ceva te deranjează, înainte de a apela la măsuri mai formale, ar trebui să încerci să discuți cu persoana care te hărțuiește la locul de muncă. Ar trebui poate să ai și un martor. Este posibil ca uneori colegii să nu fie conștienți de impactul negativ pe care îl au asupra celorlalți. Poți avea surprize și acesta să își ceară scuze, iar comportamentul să nu se mai întâmple. De aceea, o discuție ar fi foarte indicată. Dacă discuția cu colegul de muncă nu a avut succes însă, sau dacă comportamentul toxic persistă, ar trebui să faci ceea ce ți-am spus în paragraful anterior. Dă-le celor care sunt în măsură să te ajute documentarea necesară. Spune-le despre tot ce te neliniștește. Ei ar trebui să fie pregătiți să te susțină să rezolvi situația.

Respectă politicile companiei

În mod normal, firmele ar trebui să impună o conduită morală angajaților. Sunt companii care merg până acolo încât chiar interzic relațiile între angajați, tocmai pentru a evita unele neplăceri. De asemenea, firmele serioase ar trebui să țină cursuri noilor angajați, dar chiar și celor mai vechi, despre ce înseamnă hărțuirea verbală, sexuală, bullingul sau alte asemenea comportamente. Sunt extrem de eficiente, având rolul de a educa. De fapt, s-a observat că în acele locuri unde astfel de cursuri sau traininguri au fost făcute, rata hărțuirilor a scăzut foarte mult. 

Curaj

În România, multe persoane se tem. Este justificată această frică, pentru că știm cu toții cât de greu obții un loc de muncă bun. Însă trebuie să știi că comportamentul toxic al unui coleg sau șef te poate afecta foarte mult. Sunt persoane care au făcut depresii severe, ajungându-se chiar la suicid. De aceea, ar trebui să vorbești inclusiv cu familia despre asta, să ai curaj să spui ceea ce se întâmplă. Cu cât astfel de situații vor fi expuse mai mult, cu atât ele vor fi din ce în ce mai rare.